Ponude za solarne sisteme

Bez autora
Jun 20 2011

Na Javni poziv za dostavljanje ponuda za ugradnju solarnih sistema za zagrijavanje vode u domaćinstvim širom Crne Gore, u okviru projekta Montesol stiglo je 14 ponuda, a više od 40 firmi iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Italije, Grčke, Španije, Njemačke, čak Australije je preuzelo tendersku dokumentaciju. Ponude su dostavile, individualno ili u konzorcijumu: Tedeko Solar Energy Kotor, Termoinženjering d.o.o. Podgorica, Amgpharm d.o.o. Danilovgrad, BSB d.o.o. Cetinje, SECG Bar, ETG grupa Podgorica, Solaria Bar, Denikoo Podgorica, Sistem d.o.o. Podgorica, Dalir d.o.o. Podgorica, Soleks d.o.o. Podgorica, Octopus d.o.o. Bar, Mikromont d.o.o. Bijlo Polje i Ening d.o.o. Nikšić. Ponuđači su dostavili ponude koje se odnose na instalaciju opreme i na usluge servisiranja tokom garantnog perioda opreme, sa sljedećim tehničkim specifikacijama; Kompletni solarni sistemi (oprema i instalacija) veličine 2,4,6 m2 solarnih kolektora, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Krediti koji su ponuđeni za sisteme u tri veličine približno iznose 1350 eura, 1850 eura, 2250 eura. Garantni period treba da bude najmanje 5 godina.

Ponude za solarne sistemeNa Javni poziv za dostavljanje ponuda za ugradnju solarnih sistema za zagrijavanje vode u domaćinstvim širom Crne Gore, u okviru projekta Montesol stiglo je 14 ponuda a više od 40 firmi iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Italije, Grčke, Španije, Njemačke, čak Australije je preuzelo tendersku dokumentaciju. Ponude su dostavile, individualno ili u konzorcijumu:

Tedeko Solar Energy Kotor, Termoinženjering d.o.o. Podgorica, Amgpharm d.o.o. Danilovgrad, BSB d.o.o. Cetinje, SECG Bar, ETG grupa Podgorica, Solaria Bar, Denikoo Podgorica, Sistem d.o.o. Podgorica, Dalir d.o.o. Podgorica, Soleks d.o.o. Podgorica, Octopus d.o.o. Bar, Mikromont d.o.o. Bijlo Polje i Ening d.o.o. Nikšić, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva ekonomije.

Ponuđači su dostavili ponude koje se odnose na instalaciju opreme i na usluge servisiranja tokom garantnog perioda opreme, sa sljedećim tehničkim specifikacijama; Kompletni solarni sistemi (oprema i instalacija) veličine 2,4,6 m2 solarnih kolektora, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Krediti koji su ponuđeni za sisteme u tri veličine približno iznose 1350 eura, 1850 eura, 2250 eura. Garantni period treba da bude najmanje 5 godina

Evaluacija prispjelih ponuda obaviće nezavisna internacionalna komisija za izbor kvalifikovanih kompanija za učešće u projektu Montesol. Predviđeno je da se vrednovanje i izbor ponuđača koji su se kvalifikovali za učešće u projektu MONTESOL finalizuje do kraja juna 2011. godine, da bi se uspješnim kompanijama uručila ovlašćenja za učešće na projektu na zvaničnom događaju pokretanja projekta, planiranog za 4. jul 2011. godine.

Na Interet stranici Ministarstva Ekonomije www.energetska-efikasnost.me moći će se pronaći raznovrsni korisni promotivni i informativni materijali, kao i spisak ovlašćenih distributera/instalatera, kao i detaljne informacije o tome na koji način se dobija solarni sistem kao i informacije/dokumentaciju koja se odnosi na sve učesnike u projektu.

Ministarstvo ekonomije Crne Gore u saradnji sa partnerima - Programom životne sredine pri Ujedinjenim nacijama (UNEP) i italijanskim Ministarstvom životne sredine, kopna i mora (IMELS) implementira projekat MONTESOL, koji ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje kredita za domaćinstva za ugradnju solarnih kolektora. Za potrebe MONTESOL projekta predviđena su sredstva u visini od 1 milion USD, koja su predviđena za implementaciju i subvencioniranje kamatne stope kod komercijalnih banaka.

Ministarstvo ekonomije će putem izabranih komercijalnih banaka (NLB Montenegrobanka i Hypo-Alpe-Adra banka) prebaciti sredstva za subvencioniranje ukupne kamate na kredite koji se daju sa jedinim ciljem - da se solarni sistem kupi i instalira. Iznos kredita, koji je prethodno odobren kupcu, banka će da prebaci prema izabranom ovlašćenom distributeru/instalateru kupca, a korisnik kredita, odnosno solarnog sistema banci otplaćuje beskamatni kredit u jednakim mjesečnim ratama. Svi mehanizmi garancije kvaliteta i izvršenja posla predviđeni su procedurama projekta Montesol, koje će se takođe naći na web stranici energetske efikasnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik